Italië inreizen vanuit rood gebied in Europa (Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Groot Brittanië)

Italië inreizen vanuit rood gebied in Europa

(Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Frankrijk, Spanje of Tsjechië):

Als je in de 14 dagen voorafgaand aan het binnenkomen van Italië, in één van de bovenstaande landen bent geweest (na een verblijf of zelfs gewoon alleen doorreis), moet je naast de gebruikelijke zelfverklaring ook nog:

·        een verklaring overleggen dat je in de 72 uur voorafgaand aan de binnenkomst van Italië, een moleculaire of antigene test hebt ondergaan, uitgevoerd door middel van een wattenstaafje en een negatief resultaat;

of

·        een moleculaire of antigene test ondergaan, uit te voeren door middel van een wattenstaafje, bij aankomst op de luchthaven, haven of grensplaats, indien mogelijk,

·        of binnen 48 uur na binnenkomst van Italië bij de locale gezondheidsdienst (ASL) in je verblijfplaats in Italië. In afwachting van het ondergaan van deze test blijf je in “thuis”-qarantaine.

Daarnaast:

1.      Meld je je aankomst in Italië onmiddellijk aan de preventieafdeling van de bevoegde gezondheidsautoriteit voor het gebied (ASL), zelfs als je geen symptomen hebt.

2.      Indien er COVID-19 symptomen optreden, meld je de situatie onmiddellijk bij de gezondheidsautoriteit ASL, via de daarvoor bestemde telefoonnummers en je gaat in thuis quarantaine.

_____________________________________________________________________________ 

Hoe werkt dat in de praktijk?

Aankomst met het vliegtuig:

Bij aankomst op het vliegveld in Italië kan je gratis een sneltest ondergaan. Er is binnen 30 minuten uitslag van deze test. Gedurende deze 30 minuten blijf je in “quarantaine” op het vliegveld.

Aankomst met de auto:

Bij de grensplaats meld je je verblijfplaats in Italië. Je dient binnen 48 uur bij de gezondheidsdienst van dat gebied een test te laten uitvoeren. Gedurende die tijd tot de uitslag van de test blijf je in thuis quarantaine op je verblijfplaats in Italië.

Bij aankomst bij je verblijfplaats meld je je sowieso aan bij de gezondheidsdienst (ASL).

Indien er klachten optreden, meld je dit eveneens direct bij de gezondheidsdienst en je gaat in thuis quarantaine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

More to explore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *