Koop je droomhuis in Italië, corona-proof, in 5 stappen!

Koop je droomhuis in 5 stappen

Allereerst zijn er op dit moment GEEN toegangsrestricties voor Italië als je van een EU land komt. Voor Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Tsjechische Republiek zijn er wel TEST voorwaarden als je Italië binnenkomt. Er kan een test gedaan worden op het vliegveld (resultaat binnen 30 minuten) of je gaat binnen 48 uur naar de lokale gezondheidsdienst.

Echter, het kan zijn dat je liever comfortabel thuis blijft, samen ontspannen op de bank, en de voorkeur geeft aan een huizenjacht op afstand, gewoon vanuit je eigen huis! Want ook op deze manier kan je je italiaanse droomhuis kopen, in de heuvels of dichtbij zee, en heb je een veilige uitvalsbasis om van Italië te kunnen genieten!

Hoe koop je  je droomhuis in Italië, corona-proof, in 5 stappen?

 1. Je kijkt op de website van Abruzzo Casa Italy (abruzzocasa-italy.com) of Italian Property International (www.italianpropertyinternational.com). Je vindt er artikelen, woningen, en informatie over verschillende regio’s in Italië, algemene informatie over huizenjacht en huizen kopen in Italië. Als je een idee hebt naar welke regio je voorkeur uitgaat, kijk dan naar de voorbeeld huizen die wij op onze website presenteren. Op deze manier krijg je een goed idee over prijzen en huistypes die er per regio beschikbaar zijn.
 2. Vul het gratis zoek- formulier in. Voel je niet beperkt door het huizenaanbod wat gepresenteerd wordt. Deze huizen zijn sowieso beschikbaar, en we kunnen extra informatie verstrekken over deze woningen. Maar als je hier op het eerste gezicht nog niet je droomhuis tussen ziet staan, geen paniek, we helpen u graag om uw droomhuis in Italië te vinden! Je vult gewoon het zoekformulier in met een korte beschrijving van waar je naar op zoek bent. We bieden je een gratis huizenjacht optie: op basis van de beschrijving sturen we je steeds de nieuwe huizen toe die aan je zoekcriteria voldoen!  Zo blijf je altijd op de hoogte.
 3. Heb je de keuze gemaakt dat een huis kopen in Italië de juiste vervolgstap is, dan bieden we ook een betaalde huizenjacht optie:
  1. We organiseren een GRATIS Video conference (Zoom) om elkaar te leren kennen en om goed te begrijpen wat je wensen en eisen zijn voor je huis in Italië.
  2. Na dit gratis Zoom gesprek, kan je beslissen om verder te gaan voor de betaalde optie. Voor een klein bedrag (om onze opstartkosten te dekken) helpen we je met je zoektocht in Italië en we stellen je een aantal huizen voor die voldoen aan je zoekcriteria (als deze realistisch en haalbaar zijn uiteraard… )
  3. Als we het juiste huis gevonden hebben wat naar je wens is, kunnen we het huis voor jou bezoeken. Dat betekent dat je gewoon thuis kunt blijven, wij gaan naar het huis en maken foto’s en video opnames. Op het moment van het bezoek kunnen we ook een LIVE video call organiseren, zodat je ook ZELF DAADWERKELIJK het huis (VIRTUEEL) kunt bezoeken, je vragen stellen of bepaalde stukken nog beter kunt bekijken. We doen een ECHT BEZOEK, en je kan dit bezoek LIVE meemaken! (even aangenomen dat Italië niet opnieuw in een lockdown situatie komt, want dan kunnen wij ook het huis niet bezoeken).
  4. We spreken ook af dat als je een huis koopt, wij optreden als jouw aankoop-makelaar, in relatie tot de verkopende makelaar. Op deze manier hoef je normaal gesproken niet de aankoop provisie aan de verkopende makelaar te betalen, een recht wat italiaanse makelaars hebben, normaal gesproken vragen zij commissie zowel van de verkoper als van de aankopende partij. Wanneer wij als jullie aankoop makelaar optreden, weet je dat wij jullie belangen behartigen om een huis te kopen wat goed is, en om te voorkomen dat er vervelende verrassingen achteraf zijn met het huis. Als je je droomhuis gevonden hebt en je koopt het, worden de opstartkosten weer afgetrokken van de commissie kosten. De commissie moet je sowieso betalen (normaal aan de verkopende makelaar), en op deze manier bieden we je ook de service voor de huizenjacht EN we vertegenwoordigen jouw belangen bij het aankoopproces. Wij zijn namelijk onafhankelijk richting het huis waar je in geïnteresseerd bent, we werken voor jou, en we geven je een reeel beeld van het huis en de eventuele risico’s, en we stellen het aankoopvoorstel op in het italiaans, met daarin de voorwaarden die voor jou belangrijk zijn.   
 4. Droomhuis gevonden: de aankoop! Als je dan je droomhuis daadwerkelijk hebt gevonden in Italië, misschien heb je het zelf gevonden of misschien met onze hulp, dan wil je waarschijnlijk graag dit huis kopen om je Italië droom daadwerkelijk te realiseren en een nieuwe toekomst te beginnen in het mooie Italië! Als officieel makelaarskantoor kunnen wij zorg dragen voor het hele proces van de aankoop. We kennen de locale regels en gewoonten, en omdat we een international bedrijf zijn begrijpen we ook jullie internationale behoeften en verwachtingen, het gewende service niveau en de manier van werken die je gewend bent. En omdat we een officiële licentie voor Italië te hebben, onze persoonlijke ervaring met het leven in Italië en onze samenwerking met lokale Italiaanse signaal-gevers en medewerkers, samenwerking met allerlei Italiaanse agentschappen, technici, ingenieurs, advocaten, banken en overheidsinstituten, zijn we tevens op de hoogte van de Italiaanse regelgeving en gewoontes en kunnen wij u een vlotte en effectieve manier van werken bieden. Als u de woning zelf wilt komen bezichtigen, dan is het fijn om zelf langs te komen (zolang er geen inreisbeperkingen zijn). Blijft u liever thuis, dan bezoeken wij uw droomhuis samen met u, door middel van videoconferencing.
 5. De akte van overdracht bij de notaris: en het huis is van u! Voor de akte van overdracht bij de notaris kan je kiezen: ofwel je komt naar Italië (dat heeft emotioneel gezien de voorkeur, omdat je toch je droomhuis koopt!) echter je kan ook kiezen voor een machtiging. De machtiging kan opgesteld worden door de locale notaris in het land waar je woont, en wordt vervolgens naar de Italiaanse notaris gestuurd. De inhoud van de akte bespreken we uiteraard van te voren met je, je organiseert de betaling voor het huis, en de akte wordt getekend……

En je hebt zojuist je droomhuis in Italië gekocht!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

More to explore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *